Työtodistus

Täten todistan, että Kerttu Mirjami Lavaste s. Kortekangas, on hoitanut, opettanut ja kasvattanut - paitsi viittä omaa lastaan ja kolmeatoista lastenlastaan lapsia myös Pasilan lastentarhassa ja Jyvälän lastentarhassa Jyväskylässä sekä perustamassaan Rajapatsaan päiväkodissa Imatralla.

Hän on opettanut pyhäkoululaisia Meilahden parakkikirkossa, Lehtiniemen pappilassa Keuruulla, Kypärämäen seurakuntakodissa, Töysän pappilassa, Imatrankosken kirkolla ja Tainionkosken pappilassa. Hän on toiminut vs opettajana Keuruun kansalaiskoulussa, Töysän Suutalan kansakoulussa, ruotsin vs opettajana Töysän kirkonkylän peruskoulussa, musiikin tuntiopettajana Imatran yhteislyseossa. Hän on johtanut Tohnisen Tytöt-partiolippukuntaa Töysässä, ja pitänyt Suomi-koulua kahtena talvikautena espanjalaissuomalaisille lapsille Gran Canarialla.

Hän on laulanut Kestilän kirkkokuorossa, lastentarhanopettajien kuorossa Helsingissä, Suomen Laulussa, Ylioppilaiden Kristillisen Yhdistyksen kuorossa, Evankelisen Ylioppilasliiton kuorossa, Keuruun kirkkokuorossa, Kypärämäen seurakuntakuorossa, Töysän naiskuorossa ja kirkkokuorossa, Imatrankosken kirkkokuorossa. Hän on johtanut 15- vuotiaana sota-aikana Kestilän kirkkokuoroa, toiminut monessa kirkkokuorossa varajohtajana, kuoron johtokunnan jäsenenä, sopraanon äänenjohtajana sekä solistina useissa vaativissa konserteissa ja juhlissa eri paikkakunnilla.

Hän on toiminut usein sijaiskanttorina jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa sekä yksityisissä perhejuhlissa, kuten kastejuhlissa, häissä ja hautajaisissa. Hän on ollut myös Etelä-Karjalan kirkkomusiikkipiirin johtokunnan jäsen sekä Imatran seurakunnan soittokunnan johtokunnan ja sen tukiryhmän jäsen.

Hän on osallistunut lähetystä, radiolähetystä ja raamattulähetystä, kotimaista ja kansainvälistä diakoniaa tukevaan toimintaan lähetyspiirin johtajana jatkuvasti ja yhteisvastuukeräyksen kerääjänä monet vuodet. Hän on kuulunut jäsenenä Töysän kunnanvaltuustoon, Imatran kirkkovaltuustoon, lapsityön johtokuntaan ja Päivärantalautakuntaan sen puheenjohtajana.

Hän on tukenut ystäviensä kanssa kummilapsien koulutusta Israelissa, Intia Gujaratissa, kenialaisen Edwards Kochungin yliopisto-opintoja Suomessa tämän tohtorintutkintoon asti sekä tukenut Edwardsin Irene-tytärtä ravintola- ja matkailualan opinnoissa Jyväskylässä.

Hän on kerännyt ja toimittanut uusia ja käytettyjä vaatteita, peittoja ja kenkiä Salmin, Pietarin ja Romanian lastenkoteihin ja katulapsille, Pietarin ja Murmanin vankiloihin ja Suomen Punaiselle Ristille.

Hän on osoittanut ekologista mieltä harrastamalla biojätteen kompostointia ja opettamalla sitä muillekin, erottelemalla uusiokäyttöön kirkkaan ja värillisen lasin, lajittelemalla muovijätteet ja keräämällä metallijätteet veteraanien romunkeräykseen.

Hän on ollut perinteinen pappilan emäntä Kalkkisissa, Keuruulla, Jyväskylässä, Töysässä, Imatrankoskella ja Tainionkoskella, jossa hän oli laatuaan viimeinen.

Kerttu Lavaste on halunnut monipuolisilla lahjoillaan ja kyvyillään palvella lähimmäisiään henkilöön katsomatta pyyteettömästi. Häntä ja hänen elämäänsä 48 vuoden ja 8 kuukauden aikana läheltä ihmetellen ja ihastellen seuranneena vahvistan tämän työtodistuksen allekirjoituksellani.

Keuruulla 01.03.2001. Soli Deo Gloria!

Pekka Lavaste

Aihe

Klikkaa asiasanoja selataksesi muita aineistoja samasta aiheesta.

Kuvaus

Tekstissä rovasti Pekka Lavaste antaa leikkimielisen työtodistuksen puolisolleen Kertulle tämän tekemistä, monipuolisista, tehtävistä elämän eri alueilla.

Tekijä

Julkaisija

Keuruun kaupunginkirjasto